Iets groots begint vaak met iets kleins

Tegenwoordig is het heel bijzonder als een stel haar 25-jarige bruiloft viert. 50 jaar bij elkaar blijven is al helemaal een unicum. Bij vriendschappen is dit anders. Sommige vriendschappen zijn zo hecht dat zij een mensenleven overstijgen. Ze worden doorgegeven van generatie op generatie. Neem bijvoorbeeld de 400-jarige vriendschap tussen Nederland en Turkije. 400 jaar geleden kwam de eerste diplomaat aan land in Turkije en sinds die tijd is er een relatie tussen beide landen.

Willem en ik dragen Turkije een warm hart toe en kwamen daardoor op het idee dat deze langdurige relatie gevierd moest worden en organiseerden daarom een lunch voor Deventer ondernemers die werkzaam zijn in de Fabriek en voor Deventer ondernemers met Turkse roots.

De lunch was een groot succes. 6 ondernemers met een Turkse achtergrond en 15 ondernemers uit de Fabriek zaten gisteren bij elkaar aan tafel om samen te praten over het ondernemerschap en andere mooie zaken van het leven.

Mark Verhijde, één van de deelnemers van de Fabriek, vertelde een verhaal over zijn ervaring met het Turkse ondernemerschap; het feit dat de wereld groter is dan Deventer, de behulpzaamheid van de Turkse ondernemers, maar ook de Turkse handelsgeest zijn zaken waar wij nog veel van kunnen leren.

Het bruiste tijdens de lunch. Iedereen was enthousiast en unaniem vonden we dat we dit initiatief moesten vervolgen. En het vervolg komt er; een gezamenlijk diner met de Turkse ondernemers staat in de planning, binnenkort organiseren we gemeenschappelijk een schouwburgborrel en als klap op de vuurpijl is het initiatief ontstaan om volgend jaar in de lente een studie/business reis naar Istanbul te organiseren.

Iets groots begint vaak bij iets kleins, iets onverwachts, een initiatief dat wordt genomen door één of twee mensen die even de focus verliezen en het gebaande pad verlaten. En dat is precies de filosofie van SabbaticalNu. Doe eens iets onverwachts, geloof je hart, verlaat het gebaande pad en zie wat er van komt. Voordat je het weet eindigt het in iets moois en had je het -achteraf- nooit willen missen!

 

 

 

 

 

Op naar de 500 jaar!

Ile neşeli tebrik,

Floor Weijman

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>